viernes, 3 de marzo de 2017

Sessió 21/2/17

El començament d'aquesta classe hui, ha sigut amb un vídeo que va eixir en el programa Redes.


Aquest vídeo ens mostra un xiquet que s'avorreix en classe, no perquè no tinga interés, sinó perquè tota la matèria que ensenyem no l'adapten bé, ni l'utilitzen de la manera correcta. Aquesta educació es basa a escopir, parlant malament, els coneixements als xiquets i xiquetes i pretendre que ells estiguen hores i hores asseguts a les taules, i que així aprenguen. Doncs no, hem d'utilitzar totes aquestes matèries que es deuen ensenyar en l'escola de manera participativa, dinàmica on ells i elles hagen de raonar, buscar informació utilitzar-la de la manera que ells vulguen i sobretot escortar-los, si no escoltem a l'alumnat, Com volem pretendre que ells i elles a nosaltres ens escolten?, És un poc contradictori e il·lògic, no? Doncs, ja sabem, tenim molta feina al davant.

A partir d'aquest vídeo va eixir la pregunta de per què abans no hi havia tants casos de TDH com ara. Cadascú va poder expressar el que pensava i pensem que també és part de les rutines de la societat de hui en dia, pensem que sel's dona massa feina amb deures, extraescolars, particulars... i més coses segur que no sabem, als xiquets i xiquetes. No deixem lloc per al joc, per a la socialització en el parc, en el carrer... Estem perdent massa coses que abans teníem i pensem que pot ser una de les causes d'aquest detonant.

Quan vam finalitzar aquest col·loqui, vam passar ja a la teoria d'aquesta assignatura. Vam tractar el tema de com són els materials per dins, quina és l'estructura de totes les coses i com podem classificar la matèria. Vam aprendre que les molècules estan formades per àtoms i que hi ha diferents àtoms, però que a la vegada són diferents, pels brotons, protons i electrons i cal destacar, que els brotons són els que més marquen aquesta diferència. I també que la matèria és tot allò que ocupa un lloc a l'espai i té massa.
I per treballar tot açò de manera més lúdica els diferents grups de classe, hem anat passant per diferents racons on hi havia objectes, que anteriorment havia realitzat el mestre i hem hagut d'organitzar eixos objectes com nosaltres volguérem, per mida, color, pes, marca, textura, edat referint-mos als ninots de star wars... La veritat ha sigut molt entretingut.

No hay comentarios:

Publicar un comentario