miércoles, 24 de mayo de 2017

Sessió 9/5/17

Primer vam veure el vídeo "El vendedor de humo", on es tracta el tema de presumir alguna cosa que en realitat no és veritat.



A continuació, seguiré parlant del tema que estem treballant, els éssers vius, on vam realitzar diverses preguntes que presentaré a continuació:
- Com sabem que el pes de l'arbre prové (si és no, la gran majoria) del CO2 de l'aire?
CO2 + H2O+ sals+ H de carboni + o+ proteïnes
Utilitzant H2O amb àtoms d'oxigen.

- Perquè creus que hi ha tantes plantes?
Per exemple, les abelles arrepleguen pol·len de les flors i es posen en altres flors, depositant així el pol·len que han agafat. Els insectes ajuden a aquesta pol·linització i aquest procés és el que ajuda al fet que hi haja tantes varietats de plantes.
L'aire també aconsegueix aquesta pol·linització, però els insectes són els principals protagonistes de la pol·linització. Però els pardals també, no sols són els insectes però si la font més gran de pol·linització.

- Quines estratègies s'han desenvolupat en les següents plantes per dispersar-se les seues llavors?
Amb l'aire i la forma aerodinàmica que tenen. Altres ho transportaven els animals. El diente de león per exemple, a través de l'aire...

- Aleshores... Tots els fruits tenen llavors?
Sí, aquells fruits que no tenen llavors, és perquè nosaltres els hem modificat, com per exemple el plàtan.


I per a finalitzar vam anar a regar les nostres plantes per veure el progrés d'elles. Ens vam adonar compte que la planta que no tenia oxigen, estava creant-se ella mateixa amb l'aigua el seu propi oxigen, i la planta que no tenia llum, no creixia molt.





No hay comentarios:

Publicar un comentario