miércoles, 24 de mayo de 2017

Sessió 2/5/17

Hui hem començat amb l'altra part de temari ELS ÉSSERS VIUS. Però, com cada dia, hem començat la classe amb un vídeo que es titula "Amor a primera vista", tracta de com l'aliment està cada vegada més comercialitzat tot a base de maquinaria i productes químics i estem perdent l'essència de fer el producte a mà.

A continuació parlaré de tot el que vam tractar en classe:
- L'origen de la vida:
Aigua, fang... a través dels trons i les descàrregues elèctriques i la temperatura elevada, i aquestes descàrregues amb contacte amb l'aigua, fang i amb aquesta alta temperatura, va ser així com es va ocasionar i crear els primers éssers vius. Encara que abans no hi haguera oxigen, a través de l'aigua que com ja sabem l'aigua té oxigen, podien sobreviure i així es podien crear el seu propi oxigen.

- Quin és l'ésser viu més petit que coneixes?
Formigues, fongs...

- Quina és la unitat bàsica per la qual estan formats tots els éssers vius?
Les cèl·lules.

- Quines funcions necessita realitzar un ésser viu per viure?
Alimentar-se, reproduir-se i relacionar-se.

- Hi ha només unes poques funcions comunes a tots els éssers vius, però observem que hi ha una gran diversitat. Quines estratègies coneixes?
Les funcions principals dels éssers vius són la nutrició, on trobem els heteròtrofs (ingestió i digestió, digestió externa i absorció) i autòtrofs els quals es creen ells el seu aliment. Reproducció, sexual i asexual, i la relació.

Finalment vam plantejar unes activitats on el següent dia anàvem a realitzar-les en l'aula. Aquestes activitats pràctiques tractaven de veure que és el que necessitava una planta per viure, on tindríem 4 iogurts on dins estaven les plantes, una amb aigua, llum, l'altra amb llum i sense aigua, l'altra amb aigua, llum i sense oxigen i per últim, aigua sense llum.

I en l'altra activitat realitzarem un míster alpiste.

No hay comentarios:

Publicar un comentario